- This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 1 godina, 1 mesec ranije by Svetozarević Goran.
-
AutorČlanci
-
29.09.2023 u 13:07 #573601Svetozarević GoranUčesnik
<span style=”color: #37443d;”>Muskat Hamburg </span>
<span style=”color: #37443d;”><span style=”font-family: Times New Roman, serif;”><span style=”font-size: medium;”>Muskat Hamburg je prilično poznata i veoma raširena crna stona sorta </span></span></span><span style=”color: #333333;”><span style=”font-family: Times New Roman, serif;”><span style=”font-size: medium;”><u>vinove loze</u></span></span></span><span style=”color: #37443d;”><span style=”font-family: Times New Roman, serif;”><span style=”font-size: medium;”>. Stvorena je u Engleskoj odakle se raširila u svim vinogradarskim reonima, osrednje je bujnosti. U našim uslovima sazreva prva i druga dekada septembra meseca. Ima rastresite velike duguljaste, rastresite, grozdove </span></span></span><span style=”color: #1f2a37;”><span style=”font-family: Times New Roman, serif;”><span style=”font-size: medium;”> mase 300 do 400g sa dugom peteljkom. </span></span></span><span style=”color: #37443d;”><span style=”font-family: Times New Roman, serif;”><span style=”font-size: medium;”>Zrna Muskat Hamburga su crnoljubičasta, ovalna, srednje hrskava, slatka, sočna i veoma ukusna, sa specifičnom muskantnom aromom. Transportabilnost i skladištenje je osrednje u kontrolisanim uslovima.</span></span></span>
-
AutorČlanci
- Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.