- This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 4 godine, 7 meseci ranije by Ivanović Borko.
-
AutorČlanci
-
31.03.2020 u 15:32 #516365Ivanović BorkoUčesnik
Mogućnosti kako za intezivnu proizvodnju, integralnu kao i organsku proizvodnju. Postavlja se pitanje da li Mi možemo obezbediti kvantite i kvalitet?
Cilj je prodaja delimičnoprerađenog proizvoda opranog i upakovanog pojedinačni ili kao miks.Mislim da je budućnost u ovim salatama kao beby kontekst, pojedinačni ili kao miks.
Izazov je proizvesti u svim godišnjim dobima da bi imali kontinuitet.
Treba izuzetno mnogo raditi na edukaciji kako proizvođača tako i potrošača.
Pronaći kupce ????
Impementirati GlobalGap i druge standarde u zavisnosti od zahteva kupaca. Otvaranje doradno-distributivnog centra?
Raditi na brendu, marketingu i promociji.
Pre svega ispitati sorte ( hibride) po vegetacionom periodu, dužini čuvanja proizvoda, kvalitativnim i kvantitativnim osobinama.
Prednost- dugotrajna svežina, mala pakovanja za jedan obrok, nema bacanja hrane a ni novca. Relativno brz obrt novca.
Mislim da jednim dobrim i objektivnim istraživanjem možemo obezbediti odličnu sirovinu za izvoz, s tim da iziskuje “manje” radne snage ( koja je deficitarna), možemo uz adekvatnu stručnu pomoć obezbediti kvaliteta zdravstveno bezbedan proizvod, opran i upakovan dobićemo dadatnu vrednost i biće pristupačniji krajnjem potrošaču.Tekst nije obrađivao tehnologiju proizvodnje koju ću objasniti u narednim tekstovima. Ovde sam hteo da započnem priču koja mislim da je budućnost, ako nije već sadašnjost i kod nas u Srbiji.
Borko Ivanović PSSS Čačak
-
AutorČlanci
- Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.