Održana svečana dodela dipoma „Dr Đorđe Radić“ najboljim učenicima srednjih poljoprivrednih škola

Dana 9. jula 2024. godine u OŠ „Bane Milenković“ u Novom Selu održana je četvrta po redu dodela diploma „Dr Đorđe Radić“ najboljim učenicima srednjih poljoprivrednih škola u Republici Srbiji.

Priznanje „Dr Đorđe Radić“ su uspostavili Odbor za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, Institut za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda, Poljoprivredni fakultet u Beogradu i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu.

Ove godine se odazvala 41 škola, predloživši po jednog učenika koji je svojim postignutim rezultatima u savladavanju nastave, odnosom prema nastavnim obavezama a posebno praktičnom primenom najnovijih naučnih znanja doprineo afirmaciji poljoprivrede u svojoj školi, čime je zaslužio da ponese ovo prestižno priznanje.

Svečanost su otvorili akademik Dragan Škorić, predsednik Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, gospodin Milutin Numanović, predstavnik opštine Vrnjačka Banja, dr Rade Jovanović, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, prof. dr Ivan Pavkov, predstavnik Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i gospođa Marija Seočanac, predstavnik udruženja „Prva brazda“, suorganizator manifestacije.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Ministarstva poljoprivrede Republike Severne Makedonije, Ambasade Narodne Republike Kine, Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije, Instituta za voćarstvo iz Čačka, Instituta za krmno bilje iz Kruševca, Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda, Instituta za kukuruz „Zemun Polje“, Instituta za povrtarstvo iz Smederevske Palanke, Fakulteta veterinarske medicine iz Beograda, Fakulteta za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje, Agronomskog fakulteta iz Čačka, koji su uručili priznanja učenicima.