Najava: dan polja kukuruza samostalni – PSSS Knjaževac

Poljoprivredna Savetodavna i Stručna Služba Poljoservis Knjaževac održaće DAN POLJA KUKURUZA 12.08.2024.godine  (Ponedeljak)

Sa početkom u 11:00 časova na imanju poljoprivrednog proizvođača Miodraga Vulića ,Trnovac , opština Knjaževac gde je postavljen  Demo Ogled hibrida kukuruza u  različitiim uslovima agrotehnike .

 

Svrha postavljanja ogleda je utvrđivanje visine prinosa kukuruza u zavisnosti od nivoa primenjene agrotehnike.  Ogled je postavljen na povrpini od 0,53 ha, na  parceli  br. 8951, KO Trnovac.. Osnovna obrada obavljena je na dubini od 25 cm, u decembru  2023. godine i tom prilikom zaorano je 30 tona stajnjaka Predsetvena priprema zemljišta 05. 04. 2023. godine tanjiračom  i drljačom. Predusev pšenica, tip zemljišta  aluvijum. Na 75 odsto parcele biće primenjena puna agrotehnika, a na ostatku useva ( po jedan prohod sejalice od četitri reda ) biće izostavljen tretman ili herbicidima, ili prihrana ili međuredna obrada ili navodnjavanje (ukoliko bude potrebe ) i na osnovu toga biće utvrđeno izostanak  koje agroteničke mere je najviše uticao na visinu prinosa kukuruza. U ogledu je posejan  hibrid ZP 606. Ogled se izvodi kao samostalni.

 

 

Koordinator ogleda : Srđan Cvetković