Podsticaji po košnici pčela

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #588454
    p.snezana
    Učesnik

      Захтев за остваривање права на подстицаје у сточарству по кошници пчела за 2024. годину, подноси се од 06.06.2024. до 05.07.2024. године, Управи за аграрна плаћања преко платформе еАграр.

      Право на подстицаје има:

      1. Правно лице,
      2. Предузетник и
      3. Физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства под условом да је:

      -уписано у Регистар пољопривредних газдинстава у складу са законом којим се уређује пољопривреда и рурални развој и налази се у активном статусу.

      -пре подношења захтева за остваривање права на подстицаје извршило обнову регистрације за текућу годину,осим ако је ново комерцијално породично пољопривредно газдинство,односно пољопривредно газдинство први пут уписано у Регистар у текућој години у којој се подноси захтев за остваривање права на подстицаје.

      -у Регистру пријавило гајење пчелињих друштава-кошница и број газдинства (ХИД) на којима се животиње држе или узгајају.

      -извршило обележавање и регистрацију пчелињих друштава-кошница у Централној бази података о обележавању животиња у складу са законом којим се уређује ветеринарство.

      -власник кошница пчела које је пријавио у Централној бази или је власник кошница пчела члан његовог породичног пољопривредног газдинства.

      -пре подношења захтева за остваривање права на подстицаје извршило редовно пријављивање стања овлашћено обележивачу,односно промену података о пчелињаку и кошницама у складу са посебним прописом о начину обележавања пчелињих друштава и регистрацији пчелињака,осим ако је ново газдинство први пут извршило обележавање пчелињих друштава и регистрацију пчелињака у текућој години након истека рока за редовно пријављивање стања у складу са посебним прописом о начину обележавања пчелињих друштава и регистрацији пчелињака.

      Минималан број кошница износи најмање 20, а највише 1000 кошница пчела а подстицаји се остварују у износу од 1000 динара по кошници.

      Снежана Петровић,саветодавац за агроекономију

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.