- This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 7 meseci, 1 nedelja ranije by Radosavljević Dragan.
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
-
AutorČlanci
-
12.12.2023 u 12:07 #577618Radosavljević DraganUčesnik
- Prerada mleka u objektu male mlekare se odvija u zasebnom prostoru i treba da ispunjava sledeće uslove:
- Objekat male mlekare mora biti upisan u registar odobrenih objekata za preradu mleka i mora mu biti dodeljen veterinarski kontrolni broj;
- Maksimalna količina mleka koja se može preraditi u objektu male mlekare je ograničen na 5.000 l nedeljno;
- Mala mlekara može da vrši otkup od drugih proizvođača;
- Dozvoljeno je korišćenje iste prostorije za prijem sirovog mleka, proizvodnju i pakovanje proizvoda od mleka, uz vremensko razgraničenje, i uz obavezu čišćenja i dezinfekcije između pojedinih faza rada;
- Dozvoljeno je korišćenje istog ulaza u prostoriju za unošenje sirovog mleka, iznošenje gotovih proizvoda i ulaz radnika;
- Dozvoljeno je čuvanje proizvoda i neprerađenih sirovina u istom rashladnom prostoru, uz obavezu njihovog fizičkog razdvajanja;
- U sklopu objekta male mlekare mora postojati jedna garderoba i jedan toalet;
- Dozvoljeno je skladištenje ambalaže i drugih potrebnih materjala u neposrednoj blizini objekta mlekare;
- Prodaja proizvoda proizvedenih u objektu male mlekare dozvoljena je na celoj teritoriji Republike Srbije;
Mala mlekara mora biti registrovana kao pravno lice.
Korišćen tekst:”Dodavanje vrednosti proizvodima od mleka putem prerade pakovanja i promocije proizvoda, autor: Prof.dr Predrag Puđa
-
AutorČlanci
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
- Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.