Objava: OBILAZAK OGLEDNE FARME-PSSS Šabac

Dana 25.10.2022. godine, sa početkom u 08:23 održana je obilazak ogledne farme, mesto Dublje , opština Bogatić, Gazdinstvo Milana Drezgića
sa temom:
1. 08:23 do 08:56 Sumiranje rezultata aktivnosti na gazdinstvu , savetodavac Gordana Rehak

25.10.2022. godine planiran je obilazak ogledne farme na gazdinstvu Milana Drezgića, gde će biti sumiran rad tokom godine, planiranje aktivnosti za narednu godinu, kao i analiza svega što je urađeno, kroz kratak opis postignutih rezultata, ali i davanje predloga šta još treba uraditi na ovom gazdinstvu.
Obilaskom oglednog gazdinstva, glavna tema je bila sagledavanje rezultata postignutih na ovom gazdinstvu kroz davanje saveta i učestvovanje u aktivnostima. Uradili smo agrohemijsku analizu parcela, na osnovu toga smo davali najpovoljnije preporuke, obilazili parcele, a prinos nije izostao (pšenice 7,5 – 8,5 t/ha, kukuruz 7 t/ha). Takođe, sve preporuke i savete ovaj domaćin detaljno analizira sa nama (ja i koleginice iz zaštite i agroekonomije), pri čemu nastoji da ih primeni na gazdinstvu. Veliki uspeh smo postigli i pri odabiru sortimenta koji se pokazao jako dobro. Što se tiče ostalih aktivnosti na gazdinstvu, u smislu stočarstva, uspešno pravimo kombinaciju u plodoredu, koji utiče na količinu i kvalitet stočne hrane. Ostale aktivnosti domaćin obavlja sam jer je ovo domaćinstvo veoma dobro organizovano i uređeno. Dalji planovi su nam, da postignemo još bolje rezultate. Prisutni, kojih je bilo 6, su mogli da čuju kako se izvode aktivnosti i u kolikoj meri to doprinosi napretku gazdinstva.
Koordinator: Gordana Rehak

Izvor: PSSS Šabac