12. GFRAS godišnji skup

Са посебним задовољством Вас позивамо на 12. међународни скуп кровне светске организације пољопривредних саветодаваца GFRAS (Globalni forum za ruralno savetodavstvo), под називом „Пребродити КОВИД-19“ који има за циљ да покуша да понуди одговоре на питање како агроекологија и саветодавне службе у руралним областима могу бити подршка опоравку и јачању ланаца вредности. Домаћин овог светског скупа је Србија коју представљају Институт за примену науке у пољопривреди из Београда и Пољопривредна саветодавна и стручна служба Србије као чланови Мреже саветодавних служби југоисточне Европе – SEASN.

Скуп ће бити одржан од 1. до 3. децембра 2021. године у онлајн оружењу, као webinar. Реализоваће се кроз пленарна предавања, панел дискусије и постер секције. Радни језик је енглески, уз обезбеђени превод.

У фокусу овогодишњег скупа су теме о утицају пандемије на сектор пољопривреде и саветодавство, са посебним освртом на значај агроекологије и дигитализације у периоду опоравка након КОВИДА-19. У оквиру скупа Србија ће представити свој систем саветодавства, дигиталну фарму као и свој концепт дигитализације пољопривреде.

Линк за праћење: линк

У прилогу Вам достављамо Програм скупа.