Principi organske stočarske proizvodnje

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #524668
    Lazarević Verica
    Učesnik

      Да би се обезбедио адекватан временски размак између конвенцијалне и органске производње потребан је тај временски прелаз, период преласка или конверзије. За расположиву површину потребан је одређен број животиња. Храна за животиње мора да буде са фарме, са њива које се ђубре органским ђубривима такође са фарме и на тај начин се обезбеђује тзв. „циклус хранљивих састојака“. Замена животиња је куповиинска средства)ном са органских фарми или производњом са властите фарме.
      Смештај и слободан простор за држање животиња треба да омогући задовољење етолошких (услови животне средине) потреба животиња, наручито обрасце социјалног понашања. Здравље животиња мора се да обезбеђује строгом профилаксом и добром одгајивачком праксом. Све мора да је документовано и то за све зоотехничке поступке и евентуалних медицинских третмана. Потпуна је забрана употребе ГМО-а у свим деловима производног ланца.. Забрањено је употребљацати алопатска средства (саврена медицинска средства) као превентива. Забрањена је уптреба антибиотика и хормона у исхрани животиња. Независна контрола и сертификација целог производног ланца мора стално да се спроводи.

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.