Pomoć uzgajivačima mlečnih goveda, javite se za kukuruz

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #524031
    Stefanović Vladica
    Učesnik

      Помоћ узгајивачима млечних говеда, јавите се за кукуруз

      Републичка дирекција за робне резерве извршиће бесповратну испоруку до 15.000 тона меркантилног кукуруза у циљу упућивања помоћи узгајивачима млечних крава.
      Меркантилни кукуруз који се даје јесте природно или вештачки сув, у зрну, здрав и зрео, без знакова плесни и без страног мириса и укуса, незаражен биљним болестима и штеточинама, са следећим елементима квалитета: до 14 % влаге, до 8 % ломљених зрна, до 2 % дефектних зрна, до 2 % нагорелих зрна, стране примесе максимално 1 %, од тога 0,5 % анорганских. Лом се утврђује помоћу сита са округлим отворима пречника од 5 мм.
      Бесповратна испорука се односи на примарну пољопривредну производњу, регистрована пољопривредна газдинства која се баве узгојем млечних крава, а млечна крава јесте свако женско грло говеда старије од 24 месеца у тренутку објављивања јавног позива.
      Узгајивач млечних крава који може остварити право на помоћ на бесповратну испоруку меркантилног кукуруза је: физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, који:
      (1) је уписан у Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у
      активном статусу у овом регистру за текућу годину;
      (2) је уписан у Централну базу података о обележавању животиња и у овој бази има од 1 до 50 млечних крава, у свом власништву или у власништву члана његовог породичног пољопривредног газдинства;
      (3) није у закупу пољопривредног земљишта у државној својини, по праву пречег закупа, по било ком основу;
      (4) је остварио право на премију за кравље млеко за 2021. годину, у складу са посебним прописом којим се уређују услови, начин и образац захтева за остваривање права на премију за млеко.
      Пријава за остваривање права на помоћ подноси се у периоду од 11. до 23. новембра 2022. године.
      Пријава се подноси Пољопривредној саветодавној и стручној служби, односно Пољопривредној стручној служби (у даљем тексту: ПССС/ПСС) која обавља саветодавне послове на подручју где је место у коме се налази објекат у коме се узгајају млечне краве (HID). Списак ПССС/ПСС са подручјима на којем обављају саветодвне послове је одштампан уз овај Јавни позив и чини њихов саставни део. Образац пријаве са целокупном документацијом доставља се ПССС/ПСС, у затвореној коверти са назнаком имена и презимена, адресом пребивалишта подносиоца пријаве, контакт телефоном и напоменом: „Пријава за остваривање права на помоћ узгајивачима млечних крава“, препорученом пошиљком. Пријаве које нису поднете ПССС/ПСС која обавља саветодавне послове на подручју где је место у коме се налази објекат у коме се узгајају млечне краве (HID) и пријаве које нису поднете препорученом пошиљком ПССС/ПСС одбацује Одлуком.
      Документи који се прилажу не могу бити старији од 15 дана од дана подношења пријаве.
      Сва документа морају да гласе на подносиоца захтева и прилажу се у оригиналу или овереној копији.
      Дипл.инг.пољопривреде Владица Стефановић

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.