IZVEŠTAJ O NAPRETKU “SCAP” PROJEKTA

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #523700
    Anđelković Stefanija
    Učesnik

      Корисник који је од Управе за аграрна плаћања добио бесповратна средства је у обавези да припреми наративни извештај у формату који је дат испод ове инструкције, и да исти у Уговором о додели бесповратних средстава дефинисаном року достави Тиму за управљање Пројектом. Припремљен наративни извештај неопходно је да покрије све реализоване пројектне активности у одговарајућем периоду извештавања, било да је реч о шестомесечном периоду или дванаест месеци, на колико је Уговор и склопљен.

      Корисник Уговора о додели бесповратних средстава у обавези је да Тиму за управљање Пројектом достави наративни извештај о напретку пројекта након истека првих шест (6) месеци реализације пројекта, а финални извештај након реализације свих пројектом предвиђени активности (максимално време које је дато за реализацију пројекта је дванаест (12) месеци).

      У наративном извештају корисник Уговора о додели бесповратних средстава треба да опише технички и финансијски статус свог пројекта, као и да укаже Тиму за управљање Пројектом на све препреке које ограничавају напредак, или завршетак пројекта.

      Такође, наративни извештај потребно је да садржи следеће информације:
      1. Статус реализације пројектних активности планираних за одговарајући временски период;
      2. Остварење резултата планираних за извештавани период;
      3. Главне техничке и финансијске проблеме/питања/ограничења са којима се корисник суочавао током периода реализације пројекта, као и опише на који су решени/превазиђени проблеми, али и шта препоручује да се уради да би се проблеми решили или превазишли.

      Приликом припреме наративног извештаја треба се придржавати инструкција, као и да се описно наведе све што је од корисника захтевано. Неблаговремено подношење извештаја, или подношење непотпуног наративног извештаја, може узроковати раскидом уговора.

      НАРАТВНИ ИЗВЕШТАЈ О НАПРЕТКУ
      Наративни извештаја је потребно припремити на две (2) А4 стране и исти треба да садржи следеће обавезне одељке:
      1. Резиме
      2. Имплементација техничких активности
      3. Реализација инвестиционих активности
      4. Резултати пројекта
      5. Партнерство и сарадња
      6. Проблеми и могућа решења
      7. Препоруке за унапређење сарадње између Вас и Тима за управљање Пројектом

      дипл.инж.пољ., саветодавац за агроекономију, Стефанија Анђелковић

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.