Program finansijske podrške proizvođačima suncokreta roda 2022. godine

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #523072
    Beljić Zoran
    Učesnik

      Како би се ублажиле последице тренутне ситуације узроковане сушом и растом цена инпута, Влада Републике Србије усвојила је Уредбу о утврђивању програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима сунцокрета рода 2022. године са крајњим циљем смањења ризика производње и одржавања стабилности прихода на пољопривредном газдинству. Ова финансијска подршка произвођачима сунцокрета биће веома значајна у смислу повећања прихода на газдинству и повећања могућности улагања у следећу биљну производњу као што је производња стрних жита и уљане репице.
      Право на финансијску подршку има пољопривредни произвођач – носилац пољопривредног газдинства који је уписан у РПГ и налази се у активном статусу и који је произвео сунцокрет рода 2022. године.
      Финансијска подршка за пољопривредне произвођаче сунцокрета утврђује се у износу до 7,8 динара по килограму испоручене или прoдате количине сунцокрета рода 2022. године правном лицу или предузетнику који се бави прерадом, складиштењем односно извозом сунцокрета. Износ финансијске подршке биће одређен и у зависности од кретања цене сунцокрета на тржишту и то за највише до 200 тона по пољопривредном произвођачу.
      Право на финансијску подршку пољопривредни произвођач сунцокрета може остварити подношењем захтева када Управа за аграрна плаћања објави јавни позив. Јавним позивом дефинисаће се образац захтева, начин и рок подношења захтева, обавезна документација и остали подаци везани за потребе тог јавног позива.

      Саветодавац за агроекономију
      Мр Зоран Бељић

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.