JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA DIGITALIZACIJU STOČARSKE PROIZVODNJE

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #521349
    Petrić Slađana
    Učesnik

      У току је подношење захтева за подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење дигитализације сточарске пољопривредне производње према Јавном позиву који је објавило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања.
      Крајњи рок за подношење захтева је 24. јул 2022. године.
      Подстицаји обухватају инвестиције у набавку нових машина и опреме: млекомат и робот за мужу који се први пут стављају у употребу и чији су сви саставни делови нови.
      Право на подстицаје остварују: физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетник, привредно друштво, који имају регистровано пољопривредно газдинство у активном статусу и ако на газдинству имају од 20 до 200 млечних крава.
      Инвестиција за коју подноси захтев мора бити у потпуности реализована у периоду од 15. октобра претходне календарске године, а најкасније до дана подношења захтева.
      Подносилац може поднети само један захтев за остваривање права на подстицаје у календарској години, за једну или више инвестиција. Максимални износ подстицаја који корисник може да оствари у једној календарској години је 15.000.000 динара.
      Саветодавац за агроекономију,
      Дипл.инг Слађана Петрић

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.