Uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje po košnici pčela u 2022.god.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #521300
    Anđelković Stefanija
    Učesnik

      Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je obaveštenje da ove godine ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela počinje od sutra 15.aprila i trajaće sve do 31. maja 2022. godine. Podsticaji iznose 800 din po košnici pčela.

      Neophodno je da pčelari u navedenom vremenskom roku podnesu zahteve. Zahtevi se mogu poneti na dva načina.

      Prvi način podnošenja zahteva je na propisanom Obrascu, koji je sastavni deo Pravilnika a koji se odnosi na ovu vrstu podsticaja (nalazi se u prilogu ovoga teksta). Zahtevi se podnose preporučenom poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

      Drugi način podnošenja zahteva je elektronskim putem. Pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva biće omogućen sa zvanične internet stranice Uprave za agrarna plaćanja. U okviru elektronske prijave imamo dva načina prijave u zavisnosti od toga da li podnosioc zahteva ima ili nema registrovan elektronski potpis (u prilogu je vodič za elektronsko podnošenje zahteva)

      Ukoliko podnosilac zahteva ima registrovan elektronski potpis, ceo proces će obaviti unošenjem traženih podataka u aplikaciju i elektronskim podnošenjem zahteva. Rešenje povodom ovog zahteva biće takođe prosleđeno elektronskim putem.

      Podnosioci zahteva koji nemaju registrovan elektronski potpis, moći će da nakon unošenja traženih podataka, odštampaju Obrazac sa bar kodom. Taj Obrazac je neophodno potpisati, ili overiti, a potom ga poslati preporučenom poštom na malo pre pomenutu adresu.

      Pravo na ove podsticaje može da ostvari: fizičko lice – nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva preduzetnik I pravno lice koje ispunjava uslov u broju registrovanih košnica a koji mora da bude od najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela.

      Informacije u vezi ovih podsticaja kao i svih ostalih, poljoprivredni proizvođači mogu da dobiju telefonski putem preko Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao i u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Kragujevac.

      U prilogu je Obrazac Zahteva iz Pravilnika i Vodič za elektronsko podnošenje

      savetodavac za agroekonomiju, dipl.inž.poljoprivrede, Stefanija Anđelković

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.