- This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 2 godine, 4 meseci ranije by Krajnović Dragoljub.
-
AutorČlanci
-
07.03.2022 u 16:58 #520557Krajnović DragoljubUčesnik
Na domaćinstvu se prerada mleka u jestive proizvode može odvijati samo u zasebnom prostoru koji treba da ispunjava-omogući sledeće uslove:
Prostor za preradu mleka u domaćinstvu mora biti upisan u registar objekata za preradu mleka;
Maksimalna količina mleka koja se može preraditi u ojektu za preradu mleka u domaćinstvu se ograničava na 200 l nedeljno;
Celokupni proces prerade mleka može da se obavlja u jednoj prostoriji, uz obavezu vremenskog razgraničenja između faza rada koje bi mogle dovesti do unakrsne kontaminacije i uz obavezu čišćenja i dezinfekciju između faza ;
Dozvoljeno je koristiti isti izlaz u prostor za preradu mleka za unošenje sirovog mleka , iznošenje gotovih proizvoda i ulaz radnika;
Prostor za preradu mleka mora biti opremljen opremom za pranje ruku ,koja se može nalaziti u neposrednoj blizini objekta za preradu mleka;
Dozvoljeno je čuvanje proizvoda od mleka i neprerađenih sirovina u istom rashladnom prostoru, uz obavezu njihovog fizičkog razdvajanja;
Dozvoljeno je da se garderoba i toalet koji koriste zaposleni na poslovima prerade mleka mogu nalaziti u blizini objekta za preradu mleka ;
Dozvoljeno je da se ambalaža i drugi potrebni materijali skladište u blizini objekta za preradu mleka ;
Proizvodeni proizvodi od mleka se mogu prodavati na teritoriji opštine i teritoriji opštine i teritoriji susednih opština, prodajom na otvorenom na zelenoj pijaci , na sajmovima , vašarima , izložbama i u lokalnim prodavnicama ;
Prerada mleka u domaćinstvu se registruje u stausu fizičkog lica;Dragoljub Krajnović
-
AutorČlanci
- Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.