Tov ćurića-Robert Širtov

  • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 3 godine ranije by Širtov Robert.
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #517910
    Širtov Robert
    Učesnik

      Pre useljenja ćurića u objekat za tov,potrebno je dezinfikovati prostoriju ili objekat.Preporučuje se podni način držanja sa dubokom prostirkom od piljevine od 6-12 cm.Do mesec dana starosti na 1 m2 drže se do 20 ćurića,a posle mesc dana taj broj se smanjuje 8-10 ćurića na 1m2.
      Kada je temeratura prostorije u pitanju,prvih dana treba da bude 33-36`C,a sa svakom nedeljom temratura se smanjuje za 2 `C da bi najniža bila 21`C.
      Ishrana je isključivo koncentratom i to po sledećem rasporedu:
      -prvih 8 nedelja koncentrat I sa 24-29% proteina
      -od 8-16 nedelje koncentrat II sa 20% proteina i
      -posle 16 nedelje finišer III sa 16-18% proteina.
      Potrebe u količini hrane za ćuriće dnevno:
      Starost telesna težina količina koncentrata
      1.nedelja 160 gr 15-20 gr
      2.nedelja 250 gr 25-30 gr
      3.nedelja 520 gr 60-65 gr
      4.nedelja 850 gr 75-80 gr
      5.nedelja 1300 gr 90-95 gr
      6.nedelja 1800 gr 110-115 gr
      7.nedelja 2350 gr 140-145 gr
      8.nedelja 2950 gr 165-170 gr
      9.nedelja 3450 gr 195-200 gr
      10.nedelja 4200 gr 220-225 gr
      11.nedelja 4900 gr 245-250 gr
      12.nedelja 5500 gr 275-280 gr
      13.nedelja 6200 gr 300-305 gr
      14.nedelja 7000 gr 315-320 gr
      15.nedelja 7600 gr 335-340 gr
      16.nedelja 8200 gr 355-360 gr
      17.nedelja 8800 gr 370-375 gr
      18.nedelja 9400 gr 380-385 gr
      19.nedelja 1 kg 395-400 gr
      20.nedelja 1,045 kg 415-420 gr

      Robert Širtov DVM sci
      Savetodavac za stočarstvo PSSS“Vranje“

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.