Registrovanje proizvodnje rakije

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #516479
    Andrejić Igor
    Učesnik

      Да би се вршила производња и продаја ракије мора се најпре:
      – извршити упис у Регистар произвођача јаких алкохолних пића,
      – извршити пријава у АПР,
      – извршити пријава у Министарству финансија.
      Први услов који морате као произвођач ракије да испуните јесте безбедност производа на основу Закона о безбедности хране и квалитета, што значи да целокупна производња мора бити усклађена са стандардима HACCP система.
      Када сте испунили све услове у погледу безбедности хране и квалитета следи још један тежак корак који ће одредити успех целокупне производње, а то је тржиште.
      Чињеница је да се већина ракије произведене у Србији пласира на црно, а статистика каже да кад би се свака друга продата чашица ракије насула из флаше са акцизном маркицом, регистроване дестилерије би врло брзо биле у проблему који сад немају, остале би без залиха.
      Пиће које изађе из казана није ракија, то је дестилат који треба да настави свој живот у храстовим судовима да би дошли до ракије.
      Споразум о слободној трговини са Евроазијском унијом (који омогућује извоз неограничених количина воћне ракије) омогућава боље услове за произвођаче, веће субвенције, појачану контролу сивог тржишта, као и организован наступ на иностраним сајмовима.

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.