Direktna plaćanja u poljoprivredi u 2020.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #516120
    Stamenković Saša
    Učesnik

      Vlada Republike Srbije početkom 2020. donela je krovnu uredbu kojom se vrši raspodela podsticajnih sredstava u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
      Po novoj uredbi i u ovoj godini za isplatu premije za mleko po litru biće plaćeno 7 dinara.
      Za kvalitetne priplodne mlečne krave farmerima će se isplaćivati i dalje 25 hiljada dinara po grlu, dok je za tovne krave, tovne bikove i krave dojilje povećan iznos na 40 hiljada.
      Podsticaji namenjeni stočarima koji se bave čuvanjem krava za uzgoj teladi za tov ove godine ostali su isti, 20 hiljada dinara po grlu.
      Za kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve ostaje 7 hiljada dinara po grlu, dok će za kvalitetne priplodne krmače i nerastove proizvođaći dobijati 15 hiljada dinara.
      Za čuvanje roditeljskih kokošaka za tov teškog tipa, proizvođači mogu ostvariti podsticaje u iznosu od 60 dinara po grlu, kao i za roditeljske kokoške lakog tipa, za proizvodnju jaja, od 100 dinara po grlu. Za roditeljske ćurke dobijaće se 300 dinara po grlu.
      Za tov junadi po grlu isplaćivaće se 15 hiljada dinara, za jagnjad i jarad 2 hiljade, odnosno hiljadu dinara za tov svinja po grlu, što je na prošlogodišnjem nivou.
      Pčelari će po košnici pčela i u ovoj godini dobijati 720 dinara.
      Osnovni podsticaji za biljnu proizvodnju po hektaru u 2020. iznose 5200 dinara.

      Saša Stamenković, diplomirani inženjer poljoprivrede za ekonomiku

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.