Šta posle roka predviđenim za upis u vinogradarski registar

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #515890
    Tonić Dejan
    Učesnik

      Законом о вину је предвиђена обавеза уписа у Виноградарски регистар свих правних, односно физичких лица и предузетника који производе грожђе намењено промету, а имају више од 10 ари под виновом лозом. Ова обавеза се такође односи и на виноградаре који имају мање од 10 ари винограда, а своје грожђе стављају у промет.
      Упис у Регистар врши се на основу захтева који подноси правно лице, предузетник, односно физичко лице некој од најближих канцеларија Стручне организације за вођење Виноградарског регистра „Центра за виноградарство и винарство Ниш“ према седишту произвођача грожђа- правног лица, односно предузетника, односно пребивалишту произвођача грожђа- физичког лица.
      Значај уписа у виноградарски регистар је између осталог и промовисање наше земље са свим специфичностима које поједини њени крајеви тј виноградарски рејони носе и да наша вина, а пре свега вина са географским пореклом, постану препознатљива на светском тржишту.
      Контакт особа: Злата Видановић Адреса: Колонија ЕИ бр. 6, 18116 Ниш, телефон/фах: 018/4541-128 и 018/4541-023,е-маил: cevvin.zlata@gmail.com
      Промену података о годишњој производњи грожђа са родних виноградарских парцела, произвођач пријављује Министарсву (Канцеларији за виноградарство) сваке године након бербе, а најкасније до 15. новебра.
      ПСС Прокупље је контактирала Центар за виноградарство у Нишу и добили смо информацију да и након истека рока за који је предвиђена пријава података се може уписивати, мењати или допуњавати подаци у вези виноградарских парцела за текућу годину.

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.