USLOVI ZA OSTVARENJE SREDSTAVA PO OSNOVU IPARD II , MERA 7 –mr Anka Kačarević

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #515822
    Kačarević Anka
    Učesnik

      U okviru IPARD II programa EU u u Srbiji, mera 7 trenutno nije aktivna. Ova mera odnosi se na diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i unapređenje poslovanja na samom gazdinstvu,a treba da doprinese poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima i smanjenju raseljavanja ruralnih područja.
      Budući korisnici ove mere moraju da ispune finansijske i regulativne uslove, što znači da moraju biti registrovani u skladu sa odredbama Zakona o turizmu (SG RS br 36/2009, 88/2010, 99/2011 i njegove naknadne izmene) na kraju realizacije investicije, a pre konačne isplate. Takođe, sva dugovanja za poreze i socijalno osiguranje moraju biti izmirena u momentu podnošenja zahteva.
      U slučaju da je korisnik pravno lice, mora dokazati da račun nije blokiran u trenutku podnošenja zahteva i da nije bio u blokadi duže od 30 dana u periodu od 12 meseci pre podnošenja prijave.
      Korisnik dostavlja i potpisanu izjavu da nije aplicirao za isto ulaganje kod drugih EU i državnih fondova.
      Treba naglasiti da korisnici ovih sredstava treba da posluju u skladu sa nacionalnim standardima, a investicija takođe mora biti u skladu sa nacionalnim standardima.
      Prilikom izrade poslovnog plana, treba voditi računa da je projekat ekonomski održiv, što znači da prikazuje pozitivno povećanje prihoda od proizvodnje.

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.