PRIKUPLJANJE PONUDA ZA KONKURISANJE KROZ IPARD PROGRAM

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #515515
    Đorđević Ana
    Učesnik
      ПРИКУПЉАЊЕ ПОНУДА ЗА КОНКУРИСАЊЕ КРОЗ ИПАРД ПРОГРАМ

      Да бисте остварили право на подстицај морате да прикупите понуде за Вашу инвестицију, и то једну или три, у зависности од тога која је вредност инвестиције. Уколико је вредност мања од 10.000 евра, подноси се једна, односно три понуде, уколико вредност инвестиције прелази наведени износ. (исто правило важи за Меру 1 и Меру 3).
      Пожељно је, уколико је могуће, да прикупљање понуда обавите чак и пре објављивања јавног позива, јер ће Вам подаци из понуде бити потребни приликом израде пословног плана. Водите рачуна да прикупљене понуде буду важеће на дан подношења захтева за одобравање пројекта.
      Проверите важеће правилнике, јер све инвестиције морају да потичу из земаља које су наведене у Правилнику. Уколико сте у обавези да доставите три понуде, морате у захтеву да означите ону коју сте изабрали. Основица за обрачун ИПАРД подстицаја утврдиће се на основу вредности најниже понуде, уколико тај износ није већи од износа Референтне цене коју је за дату робу, услуге или радове у складу са прописаном методологијом утврдио УАП. Прикупљене понуде морају да буду упоредиве по спецификацији, а то значи да буду упоредиве по техничко – технолошким карактеристикама као и да иста додатна опрема мора да буде садржана у свим понудама.
      Понуде морају да буду достављене од различитих добављача, који међусобно и у односу на Вас нису повезана лица. Референтна цена је цена инвестиције или дела инвестиције која се, у складу са успостављеном методологијом УАП, утврђује на основу тржишне цене и служи за одређивање основице за обрачун ИПАРД подстицаја. Уколико вредност најниже понуде прелази износ Референтне цене, основица за обрачун ИПАРД подстицаја утврђује се у висини Референтне цене.

      Ана Ђорђевић, дипл.инж.
    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.