Poslovni plan

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #514804
    Fildžanović Bojana
    Učesnik

      Obavezan deo za podnosioce zahteva za odobravanje projekta je poslovni plan. To je pisani dokument na osnovu koga se ocenjuje opravdanost ulaganja u Vašu ideju. U njemu se detaljno prikazuje proizvodnja,svi troškovi i investicije,kao i izvori finansiranja. Tako je potrebno navesti plan prodaje i prihoda na osnovu koga se obračunavaju podaci za ocenu istog. Postoje dve vrste poslovnog plana i to :
      – za investicije do 50000 evra – jednostavan poslovni plan
      – za investicije preko 50000 evra – složen poslovni plan.
      Obrazac sa uputstvom za pripremu jednostavnog poslovnog plana se nalazi na internet prezentaciji UAP u prilogu 4 a za složen u prilogu 5.
      Poslovni plan ima propisanu formu koja se mora zadovoljiti. Popunjava se odgovarajući obrazac koji je sastavni deo konkursne dokumentacije i dostavlja u štampanom obliku uz prijavu i elektronski. Sve tabele poslovnog plana moraju da imaju isti broj godina. To je ekonomski vek trajanja projekta i nemože biti kraći od 5 godina.
      Poslovi plan se može izraditi samostalno bez troškova,a može ga sastaviti i konsultant koji će za svoju uslugu izdati račun na osnovu kojeg ćete tražiti podsticaj.
      Dipl.ing. zaštite bilja Bojana Filidžanović,PSSS Negotin

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.