Јавни позив за подстицаје за машине и опрему у биљној производњи

Više
08 feb 2022 08:22 #49123 od Petrić Slađana
У току је подношење захтева на основу Јавног позива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде - Управе за аграрна плаћања, за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинстава за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура у 2022. години. Подношење захтева је почело 4. јануара и траје до 28. фебруара 2022. године.
Право на подстицаје остварује подносилац, који је у потпуности реализовало инвестиције за које подноси захтев у периоду од 1. јануара 2021. године, а најкасније до дана подношења захтева за остваривање права на подстицаје.
Захтев може поднети: физичко лице-носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетник, привредно друштво, земљорадничка задруга, средња школа, научноистраживачка организација у области пољопривреде, црква и верска заједница.
Подстицаји обухватају инвестиције у набавку нових машина и опреме за: примарну производњу биљних култура у заштићеном простору, примарну производњу воћа и грожђа, производњу поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља, убирање воћа, грожђа, поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља, примарну производњу житарица, индустријског и крмног биља, обраду земљишта, заштиту биљака од болести, корова и штеточина, прихрањивање/ђубрење, бербу и транспорт примарних пољопривредних производа и наводњавање биљних култура.
Подстицаји се утврђују у износу од 50 % вредности реализоване прихватљиве инвестиције умањене за износ ПДВ-а, односно у износу од 65 % у подручјима са отежаним условима рада у пољопривреди,
Максимални износ подстицаја који корисник може остварити у складу са овим Јавним позивом је 800.000 динара.

Слађана Петрић
саветодавац за агроекономију

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.300 sekundi
Powered by Kunena Forum