Jačanje kapaciteta prerađivača voćai povrća uključivanjem uprivatnerobne marke

Više
03 jul 2019 13:04 #38087 od Zafirović Stojanović Milena
Udruženje ENECA u okviru projekta “Konkurentna privreda” koji finansira USAID, a implementira Cardno Emerging Markets USA, Ltd. Raspisuje Konkurs iz oblasti proizvodnje za privatne robne marke. Cilj projekta je jačanje konkurentnosti srpskog sektora prerade voća i povrća kroz sistematsku podršku proizvodnji, brendiranju i boljem pristupu domaćem i međunarodnom tržištu za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike u Srbiji, radi razvoja proizvoda pod privatnom robnom markom za maloprodaju.
Konkursom će biti odabrano najmanje 10 mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika pre svega iz oblasti prerade voća i povrća sa teritorije cele Srbije osim teritorija A.P. Vojvodine i grada Beograda. Odabranim firmama biće pružena podrška za unapređenje poslovanja koroz set biznis i tehnoloških obuka i mentorstava, umrežavanje u okviru Udruženja domaćih proizvođača privatnih robnih marki i povezivanje i ugovaranje prodaje sa domaćm i inostranim maloprodajnim lancima.
Podrška je namenjena isključivo firmama koje nemaju iskustva u proizvodnji pod robnim markama. Firme koje se već bave proizvodnjom pod robnim markama ne mogu aplicirati za projektnu podršku.
Pravo učešća na projektu imaju mikro, mala, srednja preruzeća i preduzetnici (MMSPP) koji ispunjavaju sledeće uslove:
1) Dominantne aktivnosti MMSPP-a su prerada voća i povrća (ispunjavanje ovog uslova proverava se na osnovu šifri delatnosti pod kojima su registrovani u APR);
2) Proizvođač nema isustva u proizvodnji pod privatnom robnom markom;
3) Firma je registrovana na teritoriji Srbije koja isključuje Beograd i Vojvodinu;
4) Firma je u većinskom domaćem privatnom vlasništvu;
5) Firma nema dugovanja za poreze i doprinose;
6) Firma nije imala ograničenja ili zabrane obavljanja delatnosti u prošlosti;
7) Firma nije bila predmet stečaja ili likvidacije.
Dokumentacija potrebana za prijavu:
1) Popunjen prijavni obrazac;
2) Popunjena i potpisana Izjava da se proizvođač do sada nije bavio proizvodnjom pod privatnom robnom markom;
3) Rešenje o registraciji iz APR-a;
4) Potvrdu da firma nije bila u likvidacionom postupku;
5) Poresko uverenje o izmirenim obavezama ne starije od mesec dana;
6) Izvod iz kaznene evidencije, odnosno uverenje osnovnog suda na čijem se području nalazi pravno lice kojim se potvrđuje da nije osuđivano za krivična dela protiv privrede, životne sredine, krivično delo primanja ili davanja mita, krivično delo prevare;
7) Katalozi, brošure, promo materijal (opciono).
Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti sa sajta www.eneca.org.rs ili se obratite na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na brojeve telefona 018/528-228, 018/240-306.

Popunjene prijavne formulare treba poslati do 05. jula 2019. godine na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (U subject-u mejla navesti Prijavni formular – Naziv pravnog lica) ili poštom / lično na adresu:ENECA Prijezdina 6/2, 18000 Niš

U periodu od 24.06.2019. do 03.07.2019. biće održani info sastanci u Nišu, Leskovcu, Čačku, Kruševcu i Užicu, gde zainteresovani za prijavljivanje na konkurs mogu dobiti sve neophodne informacije i konkursnu dokumentaciju. Adrese i vreme održavanja info sastanaka biće objavljeni na sajtu www.eneca.org.rs i fejsbuk stranici www.facebook.com/enecanis .
Milena Zafirović

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.433 sekundi
Powered by Kunena Forum