Održavanje silažnog kombajna

Više
04 feb 2020 13:50 #40120 od Lazić Željko
Održavanje silažnog kombajna
Zameniti polomljene i iskrivljene pick-up prste na uređaju za podizanje mase. Istupljene noževe na bubnju naoštiriti. Oštrenje noževa obaviti tako da se predhodno oslobodi ručica za pokretanje brusnog kamena po vertikali i horizontali. Zatim skinuti zaštitni poklopac, uključiti kardansko vratilo traktora sa manjim brojem obrtaja. Pomoću podešavajućeg vijka spustiti brusni kamen tako da dodiruje oštricu noža. Sa šipkom se brusni kamen ravnomerno pomera po dužini bubnja, tako da se noževi izoštre po celoj njihovoj dužini. Postupak ponavljati sve dok se noževi ne naoštre. Po završenom oštrenju postupi se obrnutim redosledom. Prilikom oštrenja noževa treba biti pažljiv, jer je pogon traktora uključen.
Zameniti istrošeni brusni kamen za oštrenje noževa sa novim. Oštećene noževe na bubnju za seckanje mase zameniti sa novim orginalnim. Posle svake zamene noževa za seckanje mase, bubanj se mora balansirati. Prilkom otkačinjanja kombajna od traktora obavezno spustiti potpornu nogu i nasloniti ga na nju. Pre toga komandnu pločicu, sa ručicom za okretanje cevi i deflektora, izvaditi iz kabine i staviti na predviđeno mesto na kombajnu.
Pri transportu kombajna, skinuti kardansko vraitlo od traktora i kombajna izvaditi zavrtanj - klin na šarki, pick-up uređaj gurnuti nazad,zakačiti ga na noseću gredu i osigurati. Pri skladištenju kombajna, gornji deo izduvne cevi se može skinuti i smanjiti njena visina.
Željko Lazić dipl.ing

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.286 sekundi
Powered by Kunena Forum