IPARD - Drugi Javni poziv za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava

Više
24 sep 2021 14:32 #47311 od Stamenković Saša
Drugi javni poziv prema IPARD II programu, za takozvanu Meru 7, koja obuhvata investiranje i podsticaje u okviru oblasti diverzifikacije poljoprivrednih gazdinstava i razvoja poslovanja raspisan je 23. septembra.
Korišćenje ovih podsticaja može značajno uticati na poboljšanje ekonomskog ambijenta poljoprivrednih gazdinstava, uvećanje prihoda, ali i na otvaranje novih radnih mesta.
Sredstva od blizu milijardu i 764 miliona dinara, od kojih tri četvrtine dolazi iz pretpristupnih fondova Evropske unije, a četvrtina iz budžeta Republike Srbije namenjena su razvoju turizma na selu, pre svega kroz izgradnju, adaptaciju turističkih objekata, unapređenje kvaliteta usluga, usvajanje novih sadržaja, odnosno porodični i dečiji turizam.
Seoska domaćinstva prema javnom pozivu mogu da ostvare pravo na podsticaje od najmanje 20000 evra, a najviše 300000 evra bez obzira na vrednost investicije.
Kao i kod ostalih mera IPARD-a, povraćaj je utvrđen u procentualnom iznosu od 65% vrednosti prihvatljivih troškova investicije, odnosno maksimalno 12% za opšte troškove koji obuhvataju izradu poslovnih planova, konsultanskih usluga, studija izvodljivosti i sl.
Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja podnosi se do 17. decembra 2021. godine.
Tekst javnog poziva može se pronaći na linku: uap.gov.rs/wp-content/uploads/2021/09/dr...-poziv-za-meru-7.pdf


Saša Stamenković, dipl. ing. poljoprivrede za ekonomiku

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.371 sekundi
Powered by Kunena Forum