Dogradnja objekata kroz IPARD program

Više
21 sep 2021 13:42 #47228 od Zafirović Stojanović Milena
Četvrti Ipard javni poziv za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva raspisan je 16. 08. 2021. godine. Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća, jaja i grožđa kroz investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije.
Izmena Pravilnika o IPARD podsticajima za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga polјoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva („Službeni glasnik RS”, br. 84/17, 23/18, 98/18, 82/19 i 74/21) usledila je nakon Četvrte izmene IPARD II programa, a na inicijativu potencijalnih IPARD korisnika. Ova izmena imala je za cilј prvenstveno otklanjanje uočenih nedostataka tokom sprovođenja javnih poziva u prethodnom periodu, kao i preciznije definisanje postojećih kriterijuma.

Izmena Pravilnika odnosi se na mogućnost realizacije već započete izgradnje objekta. Na ovaj način, potencijalnim korisnicima omogućeno je da kroz IPARD program ostvare podršku i investiraju u završetak prethodno započete izgradnje objekta, koja iz opravdanih razloga (npr. nedostatak sredstava) nije mogla biti završena. Podnosilac zahteva je u obavezi da dostavi privremenu situaciju sa građevinskom knjigom za izvedene radove ili nalaz ovlašćenog sudskog veštaka građevinske struke, koji sadrži podatke o utrošku radova i materijala za izvedene radove. Važna izmena ovog Pravilnika odnosi se i na dodatno pojašnjenje termina realizacija investicije.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.271 sekundi
Powered by Kunena Forum