Прихватљиве инвестиције у сектору грожђа за ОПРЕМУ, МАШИНЕ И МЕХАНИЗАЦИЈУ- ИПАРД

Više
19 nov 2019 14:10 #39255 od Anđelković Stefanija
Прихватљиве инвестиције у сектору грожђа за ОПРЕМУ, МАШИНЕ И МЕХАНИЗАЦИЈУ кроз V Јавни позив ИПАРД програма:

1. Подизање/реструктуирање/конверзија винограда: припрема земљишта за винограде укључујући мелиоративно ђубрење и дубоку обраду земљишта, куповина садница винове лозе, наслона и опреме за подизање засада; промена сортимента, укључујући прекалемљивање и поновну садњу винограда; унапређење технике виноградарске производње; измена узгојних облика, крчење постoјећих „неконкурентних” или неизлечивим болестима заражених винограда и поновна садња, као и друге инвестиције везане за подизање/реструктуирање/конверзију винограда.

2. Подизање матичних засада виших фитосанитарних категорија садног материјала за расадничарску производњу.

3. Опрема за управну зграду са пратећим објектима производних капацитета (канцеларије, просторије за одмор радника, просторије за пресвлачење и санитарне просторије, складиште за средства за чишћење, прање и дезинфекцију, као и средстава за заштиту биља).

4. Опрема и уређаји за наводњавање, укључујући пумпе, црева, распршиваче/капаљке, систем за филтрирање, систем за фертиригацију са водорастворивим ђубривима (ђубрење) и друга слична опрема.

5. Линије и опрема за паковање и обележавање стоног грожђа.

6. Опрема за системе противградне заштите у виноградима: противградна мрежа, носачи за противградну мрежу и рачунарска опрема.

7. Опрема за ограђивање засада.

8. Инвестиције у инсталације за производњу електричне и топлотне енергије из обновљивих извора енергије за коришћење на газдинству: соларне енергије, енергије ветра, биомасе, биогаса, геотермалне енергије и других видова обновљивих извора енергије, укључујући повезивање постројења на дистрибутивну мрежу.

9. Машине за заштиту биља, резидбу, тарупирање, бербу и обављање других агротехничких и ампелотехничких мера.

10. Опрема за мрежанике, стакленике и објекате за чување и умножавање садног материјала винове лозе; опрема за тестирање, чување и умножавање биљног материјала, базени за третман врућом водом и друга опрема за расадничарску производњу.

дипл.инж.агроекономије Стефанија Анђелковић

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.470 sekundi
Powered by Kunena Forum