Obaveza upisa vinograda u Vinogradarski registar

Više
15 avg 2019 11:55 #38319 od Živković Tanja
Upis proizvođača grožđa u Vinogradarski registar je zakonska obaveza svih pravnih, odnosno fizičkih lica i preduzetnika koji proizvode grožđe namenjeno prometu, a imaju više od 10 ari pod vinovom lozom. Takođe, ovu obavezu imaju i vinogradari čiji je vinograd manji od 10 ari, a svoje grožđe stavljaju u promet. Upis u Registar vrši se na osnovu zahteva koji podnosi pravno lice, preduzetnik, odnosno fizičko lice na obrascu VV1 (Zahtev za upis u Vinogradarski registar) nekoj od najbližih kancelarija Stručne organizacije za vođenje Vinogradarskog registra „Centra za vinogradarstvo i vinarstvo Niš“ prema sedištu proizvođača grožđa- pravnog lica, odnosno preduzetnika, odnosno prebivalištu proizvođača grožđa - fizičkog lica. Kancelarije su smeštene u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu , Aleksandrovcu, Negotinu i Nišu.
Proizvođači grožđa su dužni da, u cilju određivanja proizvodnog potencijala, svake godine posle berbe, a najkasnije do 15. novembra, Ministarstvu poljoprivrede prijave promene podataka o godišnjoj proizvodnji grožđa sa rodnih vinogradarskih parcela. Prinos grožđa se prijavljuje na VV1 obrascu. Na istom obrascu se podnosi i zahtev za promenu podataka u Vinogradarskom registru, promene podataka o proizvođaču grožđa, promene podataka o vinogradarskim parcelama. Sve promene podataka upisanih u Registar prijavljuju se u roku od 15 dana od dana nastale promene.
Lice koje podnosi zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za proizvodne zasade vinove loze mora da bude upisano u Vinogradarski registar za parcele za koje se podnosi zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje, u skladu sa zakonom kojim se uređuje vino.

Tanja Živković, PSSS Niš

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.292 sekundi
Powered by Kunena Forum