Међузадружна сарадња

Više
18 mar 2018 18:46 #32161 od Pavlović Mladen
Задруге у свом пословању често користе, или треба да користе, сарадњу са себи сличним организацијама. Претпоставка за блискост са таквим организацијама је чињеница да поштују исте принципе и негују исте људске и моралне вредности. Ако поштују себе, чланови једне задруге поштоваће и чланове друге задруге који делују на исти начин као и они. Та блискост и међусобно поштовање ће их можда једног дана довести у стање да се међусобно удруже у већу и јачу задругу, како би се лакше изборили за бољи положај свих чланова.
Задруге, које послују по истим принципима, не доживљавају друге задруге као конкуренцију, него као блиске организације са којима је увек могуће, полазећи од сличних или истих интереса чланова, направити савезе и сараднике и отворити искрен разговор на тему: Како, да, заједно, постанемо јачи?
Међузадружна сарадња остварује се како између две тако и између више задруга, а нарочито кроз задружне системе какав је, или какав треба да буде, задружни савез као интересна организација више задруга исте врсте.

мр Младен Павловић
ПССС Падинска Скела

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.451 sekundi
Powered by Kunena Forum