Регистровање производње ракије

Više
14 maj 2020 09:26 - 14 maj 2020 09:41 #41090 od Andrejić Igor
Да би се вршила производња и продаја ракије мора се најпре:
- извршити упис у Регистар произвођача јаких алкохолних пића,
- извршити пријава у АПР,
- извршити пријава у Министарству финансија.
Први услов који морате као произвођач ракије да испуните јесте безбедност производа на основу Закона о безбедности хране и квалитета, што значи да целокупна производња мора бити усклађена са стандардима HACCP система.
Када сте испунили све услове у погледу безбедности хране и квалитета следи још један тежак корак који ће одредити успех целокупне производње, а то је тржиште.
Чињеница је да се већина ракије произведене у Србији пласира на црно, а статистика каже да кад би се свака друга продата чашица ракије насула из флаше са акцизном маркицом, регистроване дестилерије би врло брзо биле у проблему који сад немају, остале би без залиха.
Пиће које изађе из казана није ракија, то је дестилат који треба да настави свој живот у храстовим судовима да би дошли до ракије.
Споразум о слободној трговини са Евроазијском унијом (који омогућује извоз неограничених количина воћне ракије) омогућава боље услове за произвођаче, веће субвенције, појачану контролу сивог тржишта, као и организован наступ на иностраним сајмовима.
Last edit: 14 maj 2020 09:41 by Andrejić Igor.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.303 sekundi
Powered by Kunena Forum