Одржан други дан радионице FADN 3: Унос и валидација податка - FADN софтвер

On April 18, 2022

At Beograd

Posted by Administrator

Categories: Info, Edukacije Savetodavaca

Hits: 21


У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2022. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди одржан је други дан радионице FADN 3: Унос и валидација податка - FADN софтвер.  

Једнодневна радионица одржанa je 12. априла 2022. године, кроз теоријски и практичан рад (студија случаја).

Учесници радионице били су 32 саветодаваца из 21 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије, који су од 2022. године ангажовани на прикупљању података за FADN систем.

Едукацију је отворила др Славица Чолић, Институт за примену науке у пољопривреди, регионални FADN координатор.

Циљ радионице био је да се саветодавци оспособе за унос података из Годишњег упитника за 2021. годину, као и да се упознају са законском регулативом и основним принципима функционисања FADN софтвера.

Садржај радионице односио се на упознавање саветодаваца са FADN софтверском апликацијом: упутством за коришћење, приступом апликацији, процедурама отварања и затварања Упитника, валидацијом и комуникацијом. Током самосталног рада указано је на најчешће грешке у евидентирању података.

Материјал је доступан на следећем линку: линк

Стечена знања саветодаваца биће у циљу ефикасног функционисања FADN система.

Предавачи на едукацији били су мр Мирјана Бојчевски, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, др Славица Чолић и Роберт Радишић, Институт за примену науке у пољопривреди.

Извор: ИПН

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account