Одржана едукација саветодаваца ПССС за Модул 1: „Имплементација метода за извођење и тумачење резултата огледа на кукурузу и стрним житимa“ Део-стрна жита

On Oktobar 29, 2021

At Smederevo

Posted by Administrator

Categories: Info, Edukacije Savetodavaca

Hits: 367


У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2021. годину, Министарствo пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Институт за примену науке у пољопривреди (ИПН) и Пољопривредна саветодавна и стручна служба Смедерево (ПССС Смедерево), уз подршку компаније BFC (Business & Finance Consulting) и немачке Развојне банке KfW, организовали су практичну обуку за Модул 1 - „Имплементација метода за извођење и тумачење резултата огледа на кукурузу и стрним житимa“ - стрна жита.

Практична обука одржана је: 29. октобра године, за саветодавце из области ратарства и повртарства, на огледној парцели ПССС Смедерево.

Едукација је организована у циљу континуиране обуке саветодаваца ПССС за унапређење рада на пољопривредним газдинствима из области правилног избора сортимента, повећања приноса ратарских култура и унапређења услова производње. Саветодавци су били упознати са имплементацијом метода за извођење и тумачење резултата огледа на кукурузу и стрним житимa и добијање резултата који имају за циљ да пруже свим заинтересованим произвођачима и другим субјектима информације о генотиповима и да олакшају избор и препоруку гајења кукуруза и пшенице у одређеном региону. Представљена је методологија која се примењујe у постављању огледа са сортама пшенице која омогућава добијање потребних података.

Предавачи на едукацији били су:

Проф. др Радивоје Јевтић, научни саветник, Института за ратарство и повртарство Нови Сад

Др Милан Миросављевић, научни сарадник, Института за ратарство и повртарство Нови Сад

Др Мирослав Зорић, научни саветник, Института за ратарство и повртарство Нови Сад

Едукација је медијски пропраћена.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account