Одржана едукација саветодаваца ПССС за Модул 8: „Додавање вредности производима од воћа и поврћа кроз производњу, прераду, паковање, промоцију, заштиту ознака квалитета и промет малих количина хране биљног порекла на пољопривредним газдинствима“ други дан

On Oktobar 19, 2021

At Beograd

Posted by Administrator

Categories: Info, Edukacije Savetodavaca

Hits: 323


У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2021. годину, Министарствo пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди (ИПН), уз подршку компаније BFC (Business & Finance Consulting) и немачке Развојне банке KfW, организовали су едукацију за Модул 8 - „Додавање вредности производима од воћа и поврћа кроз производњу, прераду, паковање, промоцију, заштиту ознака квалитета и промет малих количина хране биљног порекла на пољопривредним газдинствима“.

 

Едукација је одржана он лајн 19. октобра године, за саветодавце у областима воћарства, прехрамбене технологије и заштите биља. Фокус едукације био је на унапређењу рада саветодаваца у сагледавању потенцијала и потреба пољопривредних газдинстава која се баве или планирају да се баве прерадом воћа као и на кључним тачкама у дефинисању и управљању квалитетом појединачних поступака прераде воћа. Такође, кроз пример организације Фестивала зимнице u Koцељеву учесници су упознати са добрим примером подршке локалне самоуправе промоцији  локалних производа.

Линк до материјала са едукације

Фестивал зимнице у Коцељеви

Предавач на едукацији биo је:

Проф. др Бранислав Златковић, редовни професор Пољопривредног факултета у пензији

Влада Матић, помоћник председника општине Коцељево

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account