Одржан трећи дан радионице FADN 3: Анализа резултата пословања пољопривредних газдинстава

On September 27, 2022
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 46

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2022. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди одржан је трећи дан радионице FADN 3: Анализа резултата пословања пољопривредних газдинстава.

Једнодневна радионица одржанa je 21. септембра 2022. године, у Институту за примену науке у пољопривреди, кроз теоријски и практичан рад (студија случаја).

Учесници радионице били су 32 саветодаваца из 21 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије, који су од 2022. године ангажовани на прикупљању података за FADN систем.

Едукацију је отворила др Славица Чолић, Институт за примену науке у пољопривреди, регионални FADN координатор и истакла да ће након радионице саветодавци бити оспособљени за тумачење резултата пословања пољопривредног газдинства и поређење података са сличном групом или по годинама.

Циљ радионице био је да се саветодавци упознају са основним показатељима повратне информације, обрачунима и грешкама у прикупљању података, поређењем података са групом, поређењем по годинама, као и да се припреме за посету FADN газдинству. Стечена знања саветодаваца биће у циљу ефикасног функционисања FADN система.

Материјал са радионице доступан је: овде

Предавачи на едукацији били су: мр Мирјана Бојчевски, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде проф. др Раде Поповић, Економски факултет, Суботица Роберт Радишић, Институт за примену науке у пољопривреди Извор: ИПН