Одржана едукација саветодаваца Пољопривредних саветодавних и стручних служби Србије на тему „Пројектовање подизања вишегодишњих засада“

On Oktobar 13, 2021
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 393

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2021. годину, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди, уз подршку компаније BFC (Business & Finance Consulting) и немачке Развојне банке KfW, организовали су едукацију за Модул 7: Пројектовање подизања вишегодишњих засада.
Дводневна едукација је одржана 28. септембра и 5. октобра. Први дан едукације, теоријска предавања, реализован је он лајн, док је други дан, теренска обука, реализован на пољопривредном газдинству Златни Јазак. Учесници едукације били су саветодавци из 22 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије задужени за послове воћарства и виноградарства.
Едукација је организована у циљу континуиране обуке саветодаваца ПССС за унапређење воћарске производње с обзиром да у последње време расте интересовање за подизање савремених интензивних засада који захтевају велика финансијска улагања. Саветодавци су упознати са општим принципима пројектовања воћњака и елементима економско финансијске анализе на основу којих ће моћи да припреме адекватан пројекат подизања вишегодишњег засада за произвођаче заинтересоване за улагања у интензивну воћарску производњу.
Линк до материјала са едукације
Предавачи на едукацији били су:
проф. др Драган Радивојевић, Пољопривредни факултет у Београду
проф. др Владе Зарић, Пољопривредни факултет у Београду


Извор: ИПН