Одржан други део едукација саветодаваца ПССС за Модул 2: „Подизање стандарда у примарној производњи поврћа и воћа (органска производња)“

On Oktobar 08, 2021
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 324

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2021. годину, Министарствo пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди (ИПН), уз подршку компаније BFC (Business & Finance Consulting) и немачке Развојне банке KfW, организовали су практичну обуку за Модул 2 - „Подизање стандарда у примарној производњи поврћа и воћа (органска производња)“.
Практична обука за 2 групе саветодаваца одржана је он лајн:
23. септембар 2021. године, за саветодавце у областима: ратарство и повртарство, органска производња, мелиорације и
24. септембра 2021. године, за саветодавце у областима: воћарство и виноградарство и органска производња.
Едукација је организована у циљу континуиране обуке саветодаваца ПССС за унапређење органске производње. Фокус едукације био је на унапређењу неопходних практичних знања саветодаваца како би пољопривредним произвођачима помогли да започну или прошире постојећу органску производњу. Саветодавци су упознати са методологијом увођења произвођача у органску производњу и захтевима стандарда органске производње. Детаљно су упознати са вођењем неопходне евиденција у органској производњи, као и са практичним примерима решавања одређених захтева стандарда уз препознавање и дефинисање критичних тачака на сертификованом газдинству.

Линк до материјала са едукације
Предавачи на едукацији били су:
Др Владан Угреновић, виши научни сарадник, Института за земљиште
Др Владимир Филиповић, виши научни сарадник, Института за проучавање лековитог биља ˝Др Јосиф Панчић˝
Ивана Стојковић, дипл. инж. контролор органске производње


Извор: ИПН