Одржана едукација саветодаваца Пољопривредних саветодавних и стручних служби Србије на тему Идентификација и подршка потенцијалним корисницима SCAP пројекта

On April 12, 2021
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 469

У складу са Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача за 2021. годину, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди организовали су едукацију на тему Идентификација и подршка потенцијалним корисницима SCAP пројекта.

Учесници су били 80 саветодаваца из 22 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије који су обучени за спровођење IPARD II програма. Једнодневна обука је у складу са мерама спречавања ширења вируса COVID-19 одржанa онлајн, 19. марта 2021 године.


Циљ едукације био је да се саветодавци обуче да могу да одговоре захтевима пољопривредних газдинстава у смислу пружања адекватне и правовремене стручно-техничке помоћи, како за припрему документације, тако и за праћење реализације индивидуалних пројеката.


Саветодавцима су представљене процедуре за коришћење грантова, процедуре набавки, као и услови Грант програма у погледу заштите људских права и заштите животне средине.


Предавачи на едукацији били су:
Радивој Надлачки, координатор пројекта
Ненад Бркић, грант координатор
Биљана Ђокић, експерт за набавке
Игор Костић, експерт за социолошка питања
Милан Стевановић, експерт за заштиту животне средине

Материјал са едукације

Презентација бр 1
Презентација бр 2
Презентација бр 3
Презентација бр 4
Презентација бр 5

Правилник
Прилози

Извор: ИПН