Одржана едукација саветодаваца Пољопривредних саветодавних и стручних служби Србије на тему „Дигитална комуникација“

On Mart 26, 2021
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 272

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2021. годину, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди организовали су едукацију за Модул 14: Дигитална комуникација.

У складу са мерама спречавања ширења вируса COVID-19, едукација је одржана 14. марта 2021, године, кроз учење на даљину, односно он лајн, директним емитовањем на YouTube каналу. Учесници едукације били су сви саветодавци из 22 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије.

Имајући у виду да дигитална комуникација чини основу савеременог начина комуникације, да умногоме олакшава приступ информацијама, омогућава брзу размену информација и учење, циљ едукације је био унапређење нивоа знања саветодаваца у овом сегменту. Унапређење знања из области дигиталне комуникације омогућиће саветодавцима давање адекватних смерница пољопривредним произвођачима у правцу правилног коришћења дигиталних алата различитих врста.

На едукацији су обрађене теме које су се односиле на основе коришћења интернета, друштвене мреже; формате датотекa, комуникационе платформе и апликације, платформе за учење и  портале е-управе и е-управе везане за пољопривреду.

Предавач на едукацији био је Бојан Бојовић, консултант SRFP.

Материјал са едукације