Одржана едукација саветодаваца ПССС на тему: Примена савремених технолошких решења у исхрани појединих категорија говеда

On Decembar 09, 2020
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 209

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2020. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржана је едукација за Модул 6 - Примена савремених технолошких решења у исхрани појединих категорија говеда.
У складу са мерама забране окупљања у циљу спречавања ширења вируса COVID-19, едукација је одржана 8. децембра 2020. године кроз учење на даљину, односно као он лајн едукација, путем Zoom платформе. Предавач на едукацији био је др Раде Јовановић, директор Института за примену науке у пољопривреди, који је био и предавач. Учесници едукације били су саветодавци из 22 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије (ПССС), задужени за послове из области сточарства.
Циљ едукације био је иновирање знања саветодаваца о новим поступцима и технологијама исхране свих категорија говеда, значају и утицају коришћења савремених норматива у обезбеђивању услова за реализацију говедарске производње, у складу са захтевима економичности, конкурентности и одрживости.

Током предавања и интерактивног рада преко Zoom платформе и Вибер групе за Модул 6, на едукацији су обрађене теме које су се односиле на: нутритивну вредност најчешће коришћених хранива у исхрани преживара, специфичност технологије исхране појединих категорија говеда, смеше концентрата у исхрани појединих врста говеда, исхрану крава у лактацији, формулацију смеша концентрата за поједине категорије говеда и балансирање оброка за краве у лактацији помоћу софтвера.

Извор: ИПН