Отворен Webinar Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије

On Decembar 15, 2020
At Beograd
Posted by Administrator

У организацији Института за примену науке у пољопривреди Београд и Центра за усавршавање пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача Нови Сад, под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине, 15. децембра 2020. године отворен је семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије.
Учесници Семинара су представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, Српске академије наука и уметности - Одбора за село, Конзулата Републике Ирске, Амбасаде Краљевине Холандије, ирске саветодавне службе, Европског форума пољопривредних и руралних саветодаваца (EUFRAS), Мреже саветодавних служби Југоисточне Европе (SEASN), Привредне коморе Србије, Пољопривредних саветодавних и стручних служби Републике Србије, представници факултета, института, општина, средњих пољопривредних школа и пољопривредних произвођача.


Након уводних речи др Радета Јовановића, директора Института за примену науке у пољопривреди, семинар је отворио и учесницима се обратио господин Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије. Скуп су поздравили господин Чедомир Божић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, господин Жељко Радошевић, председник Савета за саветодавне послове и примењена истраживања у пољопривреди, академик Драган Шкорић, председник Одбора за село, Српскa академијa наука и уметности – САНУ. У уводном обраћању скупу су се обратили и госпођа Ен Пешић, почасни конзул Републике Ирске, господин Херт Китц Нуенкамп аташе за пољопривреду амбасаде Холандије у Србији.
У уводном делу учесницима семинара приказани су филмови којима је представљен саветодавни рад Пољопривредне саветодавне и стручне службе Нови Пазар и саветодавни рад Пољопривредне стручне службе Кикинда.

 

 

Извор: ИПН