Најава: Одржавање Х Семинара ПССС

On Decembar 10, 2018
Posted by Administrator

У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди, у хотелу „Мона“ на Златибору, од 12. до 14. децембра 2018. године, одржаће се јубиларни Десети семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије (ПССС), са мотом „Пут у будућност - и традиција и дигитализација“.
У складу са мотом, организатори скупа посебну пажњу указали су значају дигитализације и прецизне пољоприврeде као савременим светским трендовима, почевши од глобалног нивоа, преко улоге у саветодавству па до конкретне примене на фармама у Србији. Истовремено, уважавајући значај очувања традиционалних вредности део тема на скупу посвећен је подршци женском предузетништву. На скупу ће бити представљене и актуелне теме од значаја за саветодавни рад и развој пољопривреде Србије.
Земља гост овогодишњег семинара је Канада, чији представници ће активно узети учешће у пленуму и радионицама.
Овогодишњи семинар оплемениће и изложбе традиционалних пољопривредних производа и рукотворина жена „Вредне руке сеоских жена Србије“ и „Село кроз дела жена“ као и изложба фотографија на тему сарадње ПССС са женама.


Извор: ИПН