Značaj hlađenja sirovog mleka - Marina Gačić

Više
06 sep 2018 11:35 #34147 od Gačić Marina
Gačić Marina je napravio novu temu: Značaj hlađenja sirovog mleka - Marina Gačić
Pravovremeno hlađenje tek pomuženog mleka je jedan od najvažnijih postupaka radi očuvanja njegovog kvaliteta i higjenske ispravnosti. Mleko se hladi sa ciljem sprečavanja i usporavanja aktivnosti svih mikroorganizama koji se nalaze u mleku. Na terenu se najčešće susrećemo sa nepravovremenim i nedovoljnim hlađenjem mleka, kao i sa mešanjem toplog i hladnog mleka. Veoma je važno mleko posle muže ohladiti na 4 °C u roku od najduže dva sata. Brzina hlađenja mleka treba da omogući da se što pre postigne temperatura mleka od 10°C , a zatim i 4°C ako se mleko čuva duže od 48h. Adekvatna temperature mora da se održava tokom celog perioda čuvanja mleka uz obavezno mešanje.
savetodavac Marina Gačić

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.372 sekundi