PROIZVODNJA BROJLERSKOG MESA

Više
01 feb 2013 13:23 #29422 od Pipović Neđeljko
Pipović Neđeljko je napravio novu temu: PROIZVODNJA BROJLERSKOG MESA
Osnovni uslov za rentabilan i uspešan tov brojlera je pravilan izbor pilića za tov. Danas se uglavnom koriste pilići linijskih hibrida tovnog tipa.To je materijal visokog genetskog potencijala, selekcionisan za industrijsku proizvodnju mesa, brzog rasta i razvoja, dobre konverzije hrane, kao i dobrog kvaliteta mesa.
Osim genetskih vrednosti, za kvalitet pilića su jednako važni i dobri uslovi držanja i zdravstveno stanje jata. Da bi proizvodnja bila profitabilna treba se držati i pravila takve proizvodnje koja se temelje na:
- savremenim tehničko-tehnološkim rešenjima
- držanju visokoproizvodnih hibrida
- držanju u objektima koji zadovoljavaju sve tehničko-tehnološke norme
- striktnom pridržavanju tehnoloških normativa proizvodnje
- striktnom pridržavanju propisanih mera preventive, dezinfekcije i deratizacije
- održavanju propisanih mikroklimatskih uslova (temperatura, vlaga, ventilacija,svetlost)
- redovnoj evidenciji svih promena na brojlerima, opremi i objektu
- redovnoj kontroli telesne težine brojlera
- redovnoj evidenciji utroška hrane



Neđeljko Pipović, dipl. ing. poljoprivrede

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.350 sekundi