Пети Јавни позив за ИПАРД подстицаје за набавку нове опреме и механизације и изг

Više
10 okt 2019 10:33 #38909 od Petrić Slađana
Petrić Slađana je napravio novu temu: Пети Јавни позив за ИПАРД подстицаје за набавку нове опреме и механизације и изг
Пети Јавни позив за ИПАРД подстицаје за набавку нове опреме и механизације и изградњу објеката
Расписан је V Јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава – куповину нове механизације и опреме, као и изградњу објеката. Захтев за одобравање права на подстицаје подноси се Управи за аграрна плаћања а рок за подношење је од 24. септембра до 23. децембра 2019. године.

Предмет овог Јавног позива су инвестиције у физичку имовину и прихватљиви трошкови у вези са изградњом, као и набавком нове опреме, машина и механизације, осим инвестиција у набавку нових трактора. Обухваћени су сектори млека, меса, воћа и поврћа, осталих усева (одређене врсте житарица и индустријског биља), грожђа и јаја.
Укупно опредељена средсва по овом Јавном позиву износе 3.890.326.056 динара, а висина подстицаја износи од 60 одсто до 70 одсто прихватљивих трошкова инвестиције, у зависности од тога да ли је подносилац млади пољопривредник и да ли се пољопривредно газдинство налази у маргиналном подручју.
Износи подстицаја које корисник може да оствари у секторима воћа, поврћа, осталих усева, грожђа и јаја могу бити од 5.000 до 700.000 евра, а за секторе млека и меса од 5.000 до 1.000.000 евра.

Саветодавац за агроекономију
Слађана Петрић

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.537 sekundi