Izmena i dopuna IPARD pravilnika

Više
25 sep 2019 08:14 - 25 sep 2019 08:17 #38708 od Petrović-Luković Violeta
Petrović-Luković Violeta je napravio novu temu: Izmena i dopuna IPARD pravilnika
Izmena Pravilnika za IPARD usvojena je 20.09.2019. godine i u okviru izmena novina je što su uvedena dva nova sektora ulaganja sektor jaja i sektor grožđa i proizvodnja sadnog materijala voća i vinove loze.
Poljoprivredna gazdinstva sa minimum 2 ha i maksimum 100 ha vinograda na kraju investicije, upisanih u Vinogradarski registar, mogu uz IPARD podršku da podignu nove zasade vinove loze ili izvrše konverziju postojećih zasada, investiraju u sisteme protivgradne zaštite, ili u sisteme za navodnjavanje, nabave poljoprivrednu mehanizaciju, uključujući voćarsko-vinogradarske traktore (do 100 kW), ili uz IPARD podršku izgrade skladišne kapacitete, uključujući ULO hladnjače.
U sektoru jaja poljoprivredna gazdinstva sa ukupnim kapacitetom objekta od minimum 5.000 i maksimum 200.000 kokošaka nosilja mogu da investiraju u izgradnju/rekonstrukciju i opremanje objekata za uzgoj kokošaka nosilja, proizvodnju i skladištenje jaja, kao i hrane za životinje, poljoprivrednu mehanizaciju (uključujući traktore do 100 kW) i opremu.
Poljoprivredna gazdinstva sa kapacitetom objekta većim od 200.000 kokošaka nosilja, mogu da apliciraju za u rekonstrukciju i/ili opremanje proizvodnih kapaciteta radi ispunjenja EU standarda u vezi sa dobrobiti životinja, izgradnju objekata za upravljanje otpadom, tretman otpadnih voda, sprečavanje zagađenja vazduha, skladištenje stajnjaka, kao i u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora na gazdinstvu.
Pravilnikom je uneta i izmena o ispunjenosti minimalnih nacionalnih uslova u oblasti dobrobiti životinja i zaštite životne sredine koja se proverava na celom gazdinstvu. Ispunjenost minimalnih nacionalnih uslova u oblasti dobrobiti životinja ne odnosi se na poljoprivredna gazdinstva koja apliciraju za sektor voća i povrća i u Registru poljoprivrednih gazdinstava imaju upisano do 15 hektara pod navedenim kulturama.

PSSS Kragujevac
Violeta Petrović-Luković
Prilozi:
Poslednja izmena: 25 sep 2019 08:17 od Petrović-Luković Violeta.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.434 sekundi