Stručna osposobljenost korisnika IPARD podsticaja za Meru 1

Više
20 mar 2019 09:50 #36742 od Stefanović Živko
Stefanović Živko je napravio novu temu: Stručna osposobljenost korisnika IPARD podsticaja za Meru 1
Stručna osposobljenost korisnika IPARD podsticaja za Meru 1
Pravo na odobravanje projekta u okviru Mere 1 mogu ostvariti: fizičko lice- nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik, privredno društvo i zemljoradnička zadruga ako ispunjavaju opšti uslov koji se odnosi na stručnu osposobljenost potencijalnog korisnika IPARD podsticaja. Naime, korisnici moraju posedovati određena znanja i veštine za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom. Uslov ispunjavaju poljoprivrednici koji su upisani u RPG kao nosioci ili članovi poljoprivrednog gazdinstva u periodu od najmanje tri godine (ne moraju biti tri uzastopne godine, a sabira se vreme za koje je bio prijavljen kao član i kao nosilac jednog ili više poljoprivrednih gazdinstava), ili imaju radno iskustvo u periodu od tri godine u odgovarajućem sektoru u oblasti poljoprivrede (ugovor o radu na poslovima u oblasti poljoprivrede u odgovarajućem sektoru, sa pratećom prijavom, odnosno odjavom na obavezno socijalno osiguranje).
U slučaju da nemaju traženo iskustvo, neophodno je da podnosioci zahteva poseduju minimum visoku stručnu spremu iz bilo koje oblasti , ili srednju stručnu spremu u oblasti poljoprivrede ili veterine ili da poseduju srednju stručnu spremu bilo kog usmerenja i potvrdu o stručnom osposobljavanju u odgovarajućem sektoru u oblasti poljoprivrede ili srednju stručnu spremu i izjavu da će pohađati stručnu obuku u odgovarajućem sektoru u oblasti poljoprivrede u minimalnom trajanju od 50 časova predavanja najkasnije do dana podnošenja zahteva za isplatu IPARD podsticaja.
PSSS će izdavati potvrde potencijalnim korisnicima IPARD podsticaja za svaki čas stručne obuke za ostvarivanje prava na IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, u okviru IPARD programa za Republiku Srbiju za period 2014 – 2020. godina.
Savetodavac za agroekonomiju, Živko Stefanović dipl.ing
PSSS”Poljosavet”Loznica

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.387 sekundi