Оbaveze korisnika IPARD sredstava

Više
24 nov 2017 12:14 #30751 od Kolčić Dragan
Kolčić Dragan je napravio novu temu: Оbaveze korisnika IPARD sredstava
Оbaveze korisnika IPARD sredstava
Poljoprivredni proizvođač, korisnik, dužan je da čuva dokumentaciju koja se odnosi na ostvarivanje prava na IPARD podsticaje u periodu od pet godina od dana isplate.
U skladu sa Pravilnikom o IPARD podsticajima u roku od tri meseca od dana isplate sredstava, izvrši obeležavanje predmeta investicije.
Za period od pet godina ne sme da se otuđi, niti da istu da na korišćenje drugom licu investicija za koju je namenska sredstva koristio.
U svakom trenutku korisnik mora da omogući nesmetan pristup kontroli na licu mesta koja se odnosi na odobreni projekat, kao i da celokupn dokumentaciju da na uvid koja je u vezi sa odobrenim projektom ovlašćenim licima.
Ovlašćena lica u postupku kontrole su Uprava za agrarna plaćanja organi koji su nadležni za reviziju sistema sprovođenja programa EU, Nacionalni fond Ministarstva finansija, Evropska komisija, Evropski revizorski sud i Evropska kancelarija za borbu protiv prevara.
Ukoliko se utvrdi da su sredstva nenamenski iskorišćena dužan je da ista vrati u skladu sa Zakonom.
Rešenje za povraćaj nenamenski utrošenih sredstava donosi direktor Uprave za agrarna plaćanja i nalaže povraćaj sredstava kao i rok povraćaja.
PSSS Knjaževac
Dragan Kolčić

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.517 sekundi