IPARD program

Više
27 sep 2017 09:08 #30132 od Dragićević-Filipović Snežana
Dragićević-Filipović Snežana je napravio novu temu: IPARD program
IPARD program
IPARD program mera pomoći služi za dostizanje evropskih standarda i podizanje konkurentnosti u proizvodnji .Definiše mere za podršku ruralnom razvoju u skladu sa aktuelnim regulativama EU, takođe definiše kriterijume i finansijske okvire podrške u skladu sa okvirima definisanim regulativama EU.
Cilj pomoći EU je da podrži usklađivanje srpske poljoprivredne politike sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom (ZPP), da doprinese stvaranju konkurentnog, održivog i efikasnog poljoprivrednog sektora, održavajući ruralne zajednice živim, i da poboljša bezbednost hrane, veterinarske i fitosanitarne propise, kao i zdravlje životinja i biljaka.
Planirano je finansiranje čitavog niza mera i to najpre:
1. Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava;
Cilj investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava je povećanje produktivnosti , konkurentnosti i ukupnih prerađivačkih kapaciteta u industriji mesa, mleka i mlečnih proizvoda kao i u sektorima za voće i povrće.
2. Investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i ribarskih proizvoda
Cilj je da se izgrade, prošire i modernizuju prostorije koje se koriste za čuvanje, preradu, sušenje, zamrzavanje , pasterizaciju poljoprivrednih proizvoda, etiketiranje .
3. Investicije u diversifikaciju aktivnosti i razvoj biznisa na gazdinstvu .Ekonomska diverzifikacija treba da podrži rast, zaposlenost i održivi razvoj ruralnih područja, i time doprinese boljoj teritorijalnoj ujednačenosti, kako ekonomskoj, tako i društvenoj, direktno povećavajući prihod u ruralnim područjima razvijanjem nepoljoprivrednih aktivnosti.
4. Tehnička pomoć je u vidu kvalitetnih stručnih obuka i informativnih servisa za poljoprivrednike i mala lokalna preduzeća.
5. Agro-ekološke mere, razvoj organske poljoprivrede;
6. Priprema i sprovođenje lokalnih akcionih strategija- LEADER pristup.
PSSS Čačak Snežana Dragićević-Filipović

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.739 sekundi