IPARD II program EU - Safet Vesnić

Više
31 maj 2017 09:23 #28239 od Vesnić Safet
IPARD II program EU,predstavlja Instrument za programski period od 2014 god. do 2020 godine, predpristupne pomoći u oblasti ruralnog razvoja, radi dostizanja evropskih standarda i podizanje konkurentnosti. Na programu rade kako EU tako i Republika Srbija. Program realizacije ovog programa odvija se preko Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Konkursi za donaciju se raspisuju jednom godišnje. Krajnji korisnici su poljoprivredni proizvođači ili grupe proizvođača, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu i to:
- Fizička lica
- Pravna lica, sa manje sa manje od 25 %javnog kapitala ili glasačkih prava u posedu organa javne vlasti.
Ukupan budzet koji je određen za ovaj program iznosi 229970558 eura. u ovom periodu biće aktuelni sledeći pozivi za donacije:
- Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava kroz sektor voća i povrća, mesa, mleka i useva.
- Investicije u fizičku imovinu koja se tiče prerade i prodaje poljoprivrednih i proizvoda ribarstva,koje se odnose na preradu i prodaju mleka i mlečnih proizvoda, mesa i proizvoda od mesa i sektor voća i povrća
-Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, kroz koju se finansiraju izgradnja ili poboljšanje nepokretne imovine , kupovina nove mehanizacije i opreme i opšti troškovi kao što su:
- Opšti troškovi, troškovi izrade projektno-tehničke dokumentacije , trošak pripreme investicione studije , poslovnog plana i drugo.

dipl.ing. stočarstva Safet Vesnić

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.561 sekundi
Powered by Kunena Forum